Llibres i roses per regalar aquest Sant Jordi 2020 - Comprar una Rosa

Llibres Sant Jordi 2021

Tria el millor llibre per sant jordi 2021

Novetats Llibres Sant Jordi - no ficció

ARCADI OLIVERES
PARAULES d'ARCADI

Fent memòria de les seves lluites i de la seva vida, l’economista altermundista i referent dels moviments socials Arcadi Oliveres repassa en aquest llibre els conceptes que han guiat el seu posicionament: democràcia, refugiats i migracions, capitalisme, canvi climàtic, antiarmamentisme, cultura de la pau… 

JORDI AMAT: EL FILL DEL XòFER

Jordi Amat, un dels observadors més lúcids i transversals del moment , fa una reflexió sobre el poder en forma de narració. Ascens i caiguda del periodista i advocat Alfons Quintà: un relat magistral sobre les clavegueres del poder a Catalunya. Darrere d’una carrera periodística fulgurant s’oculta una trajectòria fosca plena de xantatges, abusos d’autoritat i tripijocs diversos, que mostra com funcionen les clavegueres del poder a Catalunya: un relat 

ORIOL MITJÀ: A COR OBERT

En aquest llibre el científic més mediàtic del moment, Oriol Mitjà, ens obre les portes del seu cor per descobrir els seus orígens, la infància a Arenys de Munt, com li va sorgir la vocació, i ens relata la crònica dels fets dins d’un govern dividit que es va veure superat per les cirumstàncies. Un llibre imprescindible que marcarà per sempre les futures generacions.

Novetats Llibres sant jordi - Ficció

La FarmacÈutica: 492 dies segrestada

Despres de revisar a fons la informació generada pel cas, Carles Porta ha reconstrut la historia de dalt a baix en un sol fil narratiu que, com sempre, combina magistralment la tensió narrativa amb l’objectivitat i duresa dels fets descrits

MARIA BARBAl: Tàndem

Tàndem és una història sobre la felicitat. No pas la que ens promet un viatge meravellós, ni tan sols la d’escoltar «T’estimo», sinó la que ens anima a pedalar acompanyats i a aconseguir-ne una de més profunda i duradora. Una novel·la deliciosa que explora la capacitat humana de bandejar els pensaments i els fets rutinaris i deixar-se portar per la vida.

JAUME CABRÉ: CONSUMITS PEL FOC

A Consumits pel foc els ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s’hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d’alt voltatge literari que fan de la lectura un plaer irresistible.

Xavier Bosch: La dona de la seva vida

Xavier Bosch, en la seva maduresa com a escriptor, combina els seus dos mons. El constructor d’intimitats recupera el periodisme amb una trama que pot posar tota una família en perill. És el preu de traspassar les línies vermelles de la veritat.

POL guasch: Napalm al cor

Muntada delicadament com un mosaic, escrita amb precisió i bellesa, Napalm al cor conté una viva al·legoria de les diverses opressions que determinen tantes vides, però també de la fina línia que de vegades separa la víctima del botxí.

JORDI CABRé:SENSE FI

Veure el món en blanc i negre no es nomes una malaltia que Eva Amat te als ulls: tambe es una manera d’entendre la vida. Despres de caure desmaiada durant la presentació de la seva última pel·lícula a Berlín, es troba segrestada en un pis desconegut i no recorda res del que ha succeït. 

SALVADOR espriu: narracions

Narracions és una antologia de contes que el mateix Espriu va seleccionar. El volum és una excel·lent introducció a un món mític que combina elements de la història i el paisatge locals de Sinera i Lavínia amb personatges extrets tant de l’entorn local com de la mitologia antiga

Sally Rooney:
GEnt NOrmal

Gent normal és una història delicada sobre com una persona pot transformar la vida d’una altra. És també una novela contundent sobre la incomunicació,i sobre tot, quines relacions de poder i domini s’estableixen dins les relacions amoroses. És irònica i seductora, perspicaç i atrevida.

Alain corbin:
Història DEl silenci

En el nostre ensordidor present, Alain Corbin recupera, a través de l’obra d’escriptors, artistes i filòsofs que van atresorar el recolliment i la calma, la història d’un temps en el qual la paraula era inusual i preuada, i ens convida així a redescobrir el silenci o, dit d’una altra manera, la vida interior.

JAvier Cercas:
Terra alta

Aquesta novel·la esdevé una reflexió lúcida sobre el valor de la llei, la possibilitat de la justícia i la legitimitat de la venjança, però també en l’epopeia d’un home que busca el seu lloc al món.

THOMAS piketty:
capital e ideologia

Capital i ideologia és una història alhora econòmica, social, intel·lectual i política dels règims desiguals,  des de les societats esclavistes antigues fins a les societats hípercapitalistes modernes, basat en dades comparatives inèdites.

La tradició de regalar
llibres per Sant Jordi

Sobre l’origen de la tradició de celebrar la festa del llibre el dia de Sant Jordi hi ha diverses versions.

Una cita a l’escriptor valencià Vicent Clavel com a promotor de la idea, quan va proposar a la Cambra Oficial del Llibre i el Gremi de Llibreters fixar un dia per promoure la venda de llibres. Es va triar el 7 d’octubre de 1929, coincidint amb l’Exposició Universal, i va tenir un èxit rotund. Pero per repetir-ho es va optar per una data a que el clima fes més propens que la gent sortís al carrer  Es va triar  el 23 d’abril, data en què van morir dos importants escriptors, Cervantes i Shakespeare.

L’altra teoria sobre l’origen es remonta a 1916, data en la que es celebrava el 300 aniversari de la mort de Shakespeare i per retre-li homenatge, el gremi de llibreters va dedicar aquest dia a la festa del llibre.

Per Sant Jordi els carrers de tot Catalunya s’omplen de parades de roses i llibres. Aquest any celebrarem la diada d’una manera diferent i per aixó es ideal anticipar-se i comprar el llibre i comprar roses de Sant Jordi online.