Llibres per Sant Jordi 2020

Una selecció dels millors llibres per regalar aquest Sant Jordi

Empar moliner:
es que abans no erem així

Després de l’èxit de Tot això ho faig perquè tinc molta por tornen els millors contes de l’Empar Moliner, més sarcàstica, més commovedora i amb més sentit de l’humor que mai.

Alain corbin:
Història DEl silenci

En el nostre ensordidor present, Alain Corbin recupera, a través de l’obra d’escriptors, artistes i filòsofs que van atresorar el recolliment i la calma, la història d’un temps en el qual la paraula era inusual i preuada, i ens convida així a redescobrir el silenci o, dit d’una altra manera, la vida interior.

gonzalo torner:
EL CORAZÓN DE LA FIESTA

Propulsat per una prosa vibrant i desvergonyida, i per una mirada tan incisiva com lúcida, Gonzalo Torné ha escrit, amb El cor de la festa, la seva novel·la més audaç, i una de les més ambicioses i pertinents dels últims temps.

Isabel
clara-simó:
el teu gust

Amb el seu estil inconfusible, Isabel Clara Simó autora obre de bat a bat les portes del seu món literari i ens explica la vida d’una dona que evoca, amb ironia, un trajecte vital fet de retalls i pedaços, amb la sensació que el cos i el cap se separen, perquè tot i que les forces defalleixin, la passió roman intacta.

Sally Rooney:
GEnt NOrmal

Gent normal és una història delicada sobre com una persona pot transformar la vida d’una altra. És també una novela contundent sobre la incomunicació,i sobre tot, quines relacions de poder i domini s’estableixen dins les relacions amoroses. És irònica i seductora, perspicaç i atrevida.

SALVADOR espriu: narracions

Narracions és una antologia de contes que el mateix Espriu va seleccionar. El volum és una excel·lent introducció a un món mític que combina elements de la història i el paisatge locals de Sinera i Lavínia amb personatges extrets tant de l’entorn local com de la mitologia antiga

JAvier Cercas:
Terra alta

Aquesta novel·la esdevé una reflexió lúcida sobre el valor de la llei, la possibilitat de la justícia i la legitimitat de la venjança, però també en l’epopeia d’un home que busca el seu lloc al món.

carles porta:
crimS

Com ja va poder trobar a Tor: Tretze cases i tres mortsCrims amb Carles Porta, retorna a aquella manera tan propia de narrar les històries més obscures des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que s’està endisant dins la propia ment de  l’assassí, que li està sentint la veu.

THOMAS piketty:
capital e ideologia

Capital i ideologia és una història alhora econòmica, social, intel·lectual i política dels règims desiguals,  des de les societats esclavistes antigues fins a les societats hípercapitalistes modernes, basat en dades comparatives inèdites.

charlotte delbo: ninguno de nosotros volverá

El 1942, Charlotte Delbo va ser detinguda a París i empresonada per pertànyer a la Resistència francesa i, el 1943, deportada al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau. El present volum recull els dos primers llibres de la seva elogiada trilogia Auschwitz, en els quals relata aquesta experiència.

La tradició de regalar
llibres per Sant Jordi

Sobre l’origen de la tradició de celebrar la festa del llibre el dia de Sant Jordi hi ha diverses versions. 

Una cita a l’escriptor valencià Vicent Clavel com a promotor de la idea, quan va proposar a la Cambra Oficial del Llibre i el Gremi de Llibreters fixar un dia per promoure la venda de llibres. Es va triar el 7 d’octubre de 1929, coincidint amb l’Exposició Universal, i va tenir un èxit rotund. Pero per repetir-ho es va optar per una data a que el clima fes més propens que la gent sortís al carrer  Es va triar  el 23 d’abril, data en què van morir dos importants escriptors, Cervantes i Shakespeare.

L’altra teoria sobre l’origen es remonta a 1916, data en la que es celebrava el 300 aniversari de la mort de Shakespeare i per retre-li homenatge, el gremi de llibreters va dedicar aquest dia a la festa del llibre. 

Per Sant Jordi els carrers de tot Catalunya s’omplen de parades de roses i llibres. Aquest any celebrarem la diada a casa i per aixó es ideal anticipar-se i comprar el llibre i la rosa online.